Scherm voorbeelden

Hier ziet u enkele schermvoorbeelden van PeriDec. Niet alle schermen zijn getoond, download de gratis demo versie en u kunt alle schermen bekijken.

CLIENT GEGEVENS

 PeriDec heeft alle noodzakelijke invoervelden om een factuur te maken tot zijn beschikking. Uiteraard hoeven niet alle velden verplicht ingevuld te worden. Dit alles zonder gebruik te maken van een lastig menu. Hieronder ziet u het voorbeeld om de client gegevens te wijzigen. 

Wijzig client gegevens - PeriDec facturering voor coaches en therapeuten

Wijzig client gegevens – PeriDec facturering voor coaches en therapeuten

 

NIEUWE FACTUUR MAKEN

Een factuur maken gaat vervolgens heel eenvoudig. “Dubbel klik” op naam van de client of indien u dat makkelijker vindt druk op de knop “Maak factuur en print”. Vul het bedrag in (pas eventueel de factuur of consult datum aan) en u bent klaar. Het enige wat u nog maar hoeft te doen is op de knop drukken “Opslaan en print”! 

peridec nieuwe factuur voorbeeld

Schermvoorbeeld nieuwe factuur

PRINTEN FACTUUR

Als laatste controle kunt u het papier zoals het wordt geprint nog even op het scherm bekijken. Mochten de letters te groot of te klein zijn dan kan de beeld grootte heel eenvoudig worden aangepast. Standaard worden er 2 afdrukken gemaakt van deze factuur, een voor u en een voor de client. Uiteraard kunt u dat instellen. Verder kunt u hier ook de keuze maken om de factuur te mailen naar de client of te bewaren als een zogenaamd PDF bestand. Al deze handige functionaliteit bevindt zich op 1 scherm! ( Er zijn meerdere factuur-layouts beschikbaar in PeriDec, dit afhankelijk van uw beroepsvereniging of uw vrije keuze).

Print factuur - PeriDec facturering

Print factuur – PeriDec facturering

Klik hier voor een factuur voorbeeld van: PERIDEC (standaard layout), BATC en UVIT!

 

PROGRAMMA INSTELLINGEN

Op het hoofdscherm bevindt zich rechtsonderaan de knop “INSTELLINGEN”. Wees gerust dit is geen technische priet-praat maar geeft u de mogelijkheden om in slechts enkele eenvoudige stappen het programma aan te passen naar uw praktijk wensen. Hieronder ziet u al de mogelijkheden die betrekking hebben op uw praktijk. 

Instellen bedrijfsgegevens - PeriDec facturering

Instellen bedrijfsgegevens – PeriDec facturering

Je wilt bij het maken van een factuur niet alles blijven herhalen, dat moet met 1 dubbel klik geregeld zijn. Daarom is het mogelijk dingen die als ‘standaard’ worden beschouwd hier in te voeren. Zoals de consult-/factuuromschrijving of uw bankgegevens die onderaan de factuur verschijnen.

 

Extra factuur velden - PeriDec facturering

Extra factuur velden – PeriDec facturering

Er zijn therapeuten die de behoefte hebben om consulten ‘op te sparen’ tot het einde van de maand en dan pas de factuur uit te printen. U kunt in dit geval het aantal nota’s per factuur aanpassen. Tevens kan het factuurnummer (is uw betalingskenmerk) voorzien worden van een voorvoegsel zodat clienten niet direct het aantal tussenliggende consulten kan achterhalen.

Factuur instellingen - PeriDec facturering

Factuur instellingen – PeriDec facturering

 Er zit standaard een lijst van verzekeraars in het programma, die u uiteraard zelf kunt aanpassen of uitbreiden. Deze verzekeraar kan bij het aanmaken/wijzigen van de client gegevens toegewezen worden aan de client. 

 Lijst van verzekeraars - PeriDec facturering

BACKUP

Telkens als u PeriDec afsluit wordt er een backup gemaakt van al uw gegevens. U dient er natuurlijk zelf voor te zorgen dat deze backup gegevens veilig gesteld worden. Om het extra makkelijk te maken kunt u de backup gegevens ook mailen!

 

Backup mogelijkheden - PeriDec facturering voor coaches en therapeuten

Backup mogelijkheden – PeriDec facturering voor coaches en therapeuten

 

UITVOER NAAR EXCEL

Om het geheel compleet te maken kunt u de facturen ook nog naar Microsoft Excel exporteren. Dan kunt u of uw boekhouder ermee verder aan de slag!  

Uitvoer naar Excel - PeriDec facturering

Uitvoer naar Excel – PeriDec facturering

 

BTW AFDRACHT BEREKENEN

Soms wil je weten hoeveel BTW afdracht je moet doen, stel de gewenste tijdsperiode in en met 1 druk op de knop komt u daar achter! 

BTW berekening - PeriDec facturering

BTW berekening – PeriDec facturering

 

IMPORT CSV BESTANDEN

In PERIDEC bestaat de mogelijkheid om CSV-bestanden te importeren. Daarmee wordt de mogelijkheid gemaakt dat u bestanden uit een ander (factuur software)-programma of wellicht een eigen lijst kun in lezen in PERIDEC. De mogelijkheid bestaat om klant gegevens in te lezen, facturen en middelen.  

Voorbeeld scherm import CSV bestanden

Voorbeeld scherm import CSV bestanden